top of page

PROIECTE/PROGRAME DERULATE

DSCN2714.JPG

Asistență medicală și informare de specialitate pentru comunitățile vulnerabile din județul Timiș

Dezvoltat în parteneriat cu Direcția de Sănătate Publică Timiș, Instituția Prefectului Județul Timiș și cofinanțat de Guvernul României, proiectul a oferit servicii de analize medicale gratuite pentru și informare referitoare la modalitățile de acces la sistemul public de sănătate pentru aproximativ 500 de persoane din comunitățile rome din județul Timiș.

Florăreasa

Oare poate un tânăr absolvent, care nu a găsit un loc de muncă, să câștige mai mult de cei 250 de lei oferiți ca ajutor de șomaj de către stat? Cu o investiție minimă, cu ajutorul părinților care nu-și vor mai cumpăra un nou televizor LED, putem transforma un tânăr într-un mic antreprenor? Pentru a răspunde acestei întrebări, cu o investiție de sub 1000 de lei am demarat proiectul florăreasa. Cu autorizarea Primăriei Municipiului Timișoara, Florăreasa noastră a început să bată străzile orașului vânzând flori din coșul pe care îl purta pe braț. Impactul proiectului a depășit așteptările realizatorilor.

Dezvoltarea relațiilor bilaterale dintre Județul Timiș și Fylke Oslo.....

Dezvoltat în parteneriat cu Municipalitatea Oslo și instituțiile județene și serviciile deconcentrate din județul Timiș, proiectul a reprezentat o oportunitate de schimb de experiență și dezvoltare de parteneriate între instituțiile participante, în vederea dezvoltării de instrumente inovatoare pentru integrarea NEETs.

Kuntz, cartier în criză

Program de regenerare urbană a cartierului Kunz, unul din cartierele defavorizate ale Timișoarei. În anul 2014, cu asistență din partea Primăriei Municipiului Timișoara și cu cofinanțarea oferită de Guvernul României, s-a implementat proiectul „Kuncz, cartier în criză” parte a programului cu același nume, proiect prin care s-au realizat ridicările topometrice pentru 169 de gospodării din acest cartier și au fost asistate pentru a-și realiza actele de identitate 50 de persoane. Programul este încă în derulare.

Dezvoltarea capacității de reprezentare a comunităților defavorizate 

Proiect de mobilizare comunitară a comunităților defavorizate din județul Timiș,realizat cu asistența financiară a Guvernului României. Proiectul a educat și dezvoltat 14 infrastructuri de implicare în procesul de luare a deciziilor.

Economia socială - oportunitate și sprijin pentru persoanele defavorizate 

Proiect de dezvoltare a inițiativelor de economie socială ca instrument eficient de abordare integrată a integrării sociale a grupurilor vulnerabile. CRRU, alături de partenerii de proiect din județul Timiș și-a folosit expertiza la dezvoltarea a șase intreprinderi sociale. 

20181010_185444.jpg

I, ROMA 

a cultural initiative in development

Proiect de dezvoltare a relațiilor de colaborare culturală cu entități din Islanda. Proiectul reprezintă prima treaptă în dezvoltarea unui teatru rom în Timișoara.  Prin intermediul finanțării oferite de programul RO - CULTURA, echipa asociației a susținut prezentări în Reykjavik și Akureyri, prezentări ale proiectelor asociației și ale altor parteneri români. Am întâlnit oameni minunați și mulțumim Rannis și Thora Karlsdottir pentru asistența acordată.

4.jpg

Toleranța aduce armonie

ERASMUS + reprezintă un important instrument de dezvoltare a unei mai bune cunoașteri pentru tinerii europeni. 

Implementat cu sprijinul partenerilor din  Italia,Turcia, Macedonia, Italia, Germania, proiectul a reunit 57 de tineri din cele 6 țări care, în cadrul taberei Marabu au lucrat, au învîțat și s-au distrat împreună conștientizând că EU is You

bottom of page